Login

Basisschool De Maaskopkes

Welcome to the parent portal of Basisschool De Maaskopkes.


 

Optional photo of the school

This is the site our school uses to communicate with our parents. Each parent and school employee has an account and can send each other messages and invitations that will also appear on the personal agenda. In addition a school can easily create Polls and Surveys for the parents to fill in and administer the Year calendar. The pictures and documents library and the forum will add even more to the communication options.

For more information please visit www.schoudercom.nl

preview

Na de carnavalsvakantie start er een nieuwe collega binnen onze school. Zijn naam is René Laenen. 

Meester René zal de eerste week meedraaien in de diverse groepen en onze school leren kennen. Vanaf de tweede week zal hij zich in groep 7/8 gaan inwerken. Meester René gaat namelijk het zwangerschapsverlof van juf Aimée opvangen. Juf Aimée gaat eind maart heerlijk met verlof! 
In onderstaande tekst stelt meester René zich aan jullie voor. 

 

Inline image

preview
preview

Er heerst waterpokken binnen onze school. Belangrijk om onderstaande infobrief van de GGD goed door te nemen.

Omdat de incubatie tijd al is geweest voordat de waterpokken uitbreken, kunnen kinderen gewoon naar school komen. 

Bij vragen kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind en/of directie.
Inline image

preview

Het was een mooie dag! We wensen meester John veel succes op KC Aloysius! 

preview

Hallo allemaal!

 

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om mij in het kort voor te stellen.

Mijn naam is Roger Sliepen, ben 56 lentes jong en een geboren en getogen Maastrichtenaar.

Op 13 januari ga ik als conciërge beginnen bij jullie basisschool “de Maasköpkes”.

 

Na ruim 34 jaar te hebben gewerkt in een grote industriële organisatie ENCI Heidelberg Cement te Maastricht, is mijn functie komen te vervallen. De laatste tien jaar was ik Assistent Hoofd van de gehele productie en een van mijn kerntaken was het transformeren van het groeve gebied tot een natuurpark.

Door het vrijwilligerswerk bij een andere bassischool, is mijn enthousiasme voor deze functie ontstaan. Ik ben een mensen mens en wil graag leerlingen en collega’s ondersteunen.

 

Verder ben ik een bezige bij en ben daardoor zeer actief in de sport en in het verenigingsleven. Ik ben hardlooptrainer en coach daarbij mensen die een bepaald doel met lopen willen bereiken. Het mede organiseren van hardloopwedstrijden horen daar ook bij. De nodige kilometers op de race/mountainbike en het hardlopen dagen mij dan uit om deel te nemen aan triatlons en andere wedstrijden.

Naast mijn hobby’s zoals koken, bergbeklimmen en klussen in en om het huis, verzorg ik rondleidingen in het getransformeerde groeve gebied.

 

De overstap naar mijn nieuwe baan wil ik met veel enthousiasme gaan maken en de uitdaging aangaan en hoop op een goede samenwerking met jullie!

 

Tot binnenkort.

 

Roger Sliepen

Inline image

View all news items

Public blogs

preview
Marloes Reinards-Vreuls
Published in 'Blog van 1-2'

Vanmiddag heeft Basisschool de Maasköpkes het vignet Welbevinden van de Gezonde School mogen ontvangen uit de handen van wethouder Jongen.

Alle groepen hebben zichzelf gepresenteerd binnen het thema. Groep 1/2 heeft een poster gemaakt, gespiegeld en een liedje gezongen. Groep 3 heeft een liedje gezongen over verschillend zijn en dat, dat "okido" is. Groep 4 heeft laten zien hoe ze 's morgens de klas binnen komen. Groep 5/6 heeft verteld over de Gouden Regels en groep 7/8 heeft het hele "abc" gekoppeld aan woorden passend bij welbevinden en onze school. We kijken terug op een mooie middag! Hieronder een impressie.

 

Nogmals dank aan alle aanwezigen!

 

 

preview
Aimée Janssen
Published in 'Blog van 7-8'

Afgelopen maandag heeft groep 7-8 in de ochtend deelgenomen aan de veldles. 

De kinderen mochten in groepjes struinen en onderzoekjes doen in het natuurgebied. We hebben waterbeestjes onderzocht, geurige en fleurige creaties gemaakt en met een verrekijker naar de vogels, Galloways en Koninkspaarden gekeken. 

Er zijn een aantal foto's gemaakt van deze ochtend. 

 

 

preview
Anouk Willems Anouk Willems
Published in 'Blog van 5-6'
Vandaag Pastoor Backus namens alle leerlingen, ouders en teamleden van basisschool De Maasköpkes bedankt voor zijn werk in de parochies Borgharen, Itteren, Nazreth en Limmel. Op 83 jarige leeftijd gaat Pastoor Backus genieten van zijn vrije tijd en rust.
preview
Anouk Willems Anouk Willems
Published in 'Blog van 1-2'

 

Het was een mooie en speciale kerkviering. Inluiden van het nieuwe schooljaar maar ook aandacht voor het afscheid van meneer Pastoor. Namens alle leerlingen kreeg meneer pastoor een prachtig kunstwerk. Bedankt meneer Pastoor voor alle kerkvieringen die u ons voor bent gegaan! 

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstGeen fotobeschrijving beschikbaar.

preview
Kirsten Niessen
Published in 'Blog van 5-6'

De afgelopen drie weken hebben wij in de groep hard gewerkt aan de Gouden Regels. Tot nu toe hebben we drie van de vijf regels behandeld, namelijk: "iedereen hoort erbij", "rust in de school en rust in de klas" en "wees zuinig en netjes". Elke week staat een regel centraal. Elke regel zijn we gestart met het maken van een woordweb. Wat vinden wij belangrijk bij de regel? Ook evalueren we dagelijks hoe de regels gaan. Op die manier zorgen wij er in groep 5-6 voor dat de Gouden Regels dagelijks centraal staan! laughing

 

Ook hebben we het "Geluksspel" gespeeld. Eerst moesten de kinderen zichzelf een complimentje geven. Wat kan ik zelf goed? Daarna moesten de kinderen een klasgenoot een complimentje geven. Wat kan hij of zij goed? Dat vonden we eigenlijk nog best lastig om te doen. Tegelijkertijd hebben de kinderen wel ervaren dat het fijn is om een complimentje van iemand te krijgen!

Facebook