Login

Basisschool De Maaskopkes

Welcome to the parent portal of Basisschool De Maaskopkes.


 

Optional photo of the school

This is the site our school uses to communicate with our parents. Each parent and school employee has an account and can send each other messages and invitations that will also appear on the personal agenda. In addition a school can easily create Polls and Surveys for the parents to fill in and administer the Year calendar. The pictures and documents library and the forum will add even more to the communication options.

For more information please visit www.schoudercom.nl

preview

Voor het schooljaar 2020-2021 verwelkomen wij een nieuwe collega. Haar naam is Sophie Lemmens. Juf Sophie wordt de juf van groep 1/2. 
Ook juf Marischa zal nog tot oktober werkzaam zijn binnen ons team en erna gaat zij genieten van haar welverdiende pensioen. Hierover ontvangen jullie in het nieuwe schooljaar nog informatie.

 

 

Inline image

preview
preview
preview

 


Op dinsdag 28-04-20 is om 18:35 uur de dochter van juf Aimée en meneer Joey geboren 💕. Haar naam is Liv, ze weegt 3035 gram en is 50 cm groot. Het gaat heel erg goed met baby Liv 🍼. Juf Aimée en meneer Joey zijn super trots en verliefd. 


Wij wensen hen al het geluk 🍀 van de wereld toe en dat ze maar lekker saampjes genieten! 

preview
page1image25138464 

 

Deelt u graag uw visie op het onderwijskundig beleid van MosaLira, wilt u meedenken over het communicatiebeleid van MosaLira, of misschien uw kennis inzetten om het schoolbeleid te ondersteunen?

Wat is de Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR?)

De GMR is de officiële medezeggenschapsraad van Mosalira. Deze bestaat uit zes personeelsleden en zes ouderleden en komt ongeveer tien keer per jaar bij elkaar. De GMR bespreekt dan (met het College van Bestuur) onderwerpen die alle leerlingen en alle scholen aangaan. Denk bijvoorbeeld aan onderwijskundig en financieel beleid, veiligheid, privacy, passend onderwijs, ouderparticipatie, communicatie, benoemingsadviescommissies en vele andere onderwerpen.

Wat betekent deelname? En wat is nodig?

• Om lid te zijn van de GMR hoeft u geen lid te zijn van een MR. Iedere ouder/verzorger kan zich dus aanmelden

Aanmelden of eerst meer informatie?

We nodigen u van harte uit om u aan te melden. Op dit moment is er één vacature in de oudergeleding van de GMR. De MR-en van de scholen van Mosalira stemmen uiteindelijk over de kandidaten voor de vacature.

Wilt u zich als kandidaat aanmelden, stuur dan uiterlijk 15 mei 2020 een mail naar: gmr@mosalira.nl ter attentie van Maarten van Haastert.
Stelt u zich in deze mail kort even voor, zodat de MR-en bij een stemming zich een idee kunnen vormen wie u bent en waarom u aan de GMR wilt deelnemen.

GMR-verkiezingen komen er aan!
Oproep kandidaten GMR (vanuit ouders/verzorgers)

Meld u dan aan als kandidaat-ouderlid voor de GMR van MosaLira!

Voor het schooljaar 2020-2021 is er één vacature voor een lid vanuit de ouders / verzorgers.

page1image26829248
  • U denkt mee en laat uw stem horen over zaken die alle scholen/leerlingen aangaan

  • U deelt uw ervaring als ouder / verzorger met het College van Bestuur / de beleidsmakers

  • U doet ervaring op door op bestuurlijk niveau mee te denken

  • U vergadert ongeveer 10 keer per jaar

  • U ontvangt daarvoor een onkostenvergoeding (omdat u hiervoor tijd vrijmaakt of wellicht

    een oppas moet regelen)

  • Medezeggenschapervaring is niet vereist. U kunt eventueel deelnemen aan een cursus om

    wegwijs te raken in de werkzaamheden

page1image27262528

Mocht u meer informatie willen, neemt u dan ook contact op, dan informeren we u graag verder.

Vriendelijke groet,
Maurice Lambriex (voorzitter GMR) - Maarten van Haastert (ambtelijk secretaris GMR)

 

View all news items

Public blogs

preview
Kirsten Niessen Kirsten Niessen
Published in 'Blog van 5-6'

Vandaag dagen wij jullie weer uit met een nieuwe challenge! 😎

 

Maak van allerlei voorwerpen in je huis je naam. Wees creatief!

Extra uitdaging: maak ook met voorwerpen je achternaam erbij!

 

challenge

rene

preview
Marloes Reinards-Vreuls
Published in 'Blog van 1-2'

Basisschool de Maasköpkes heeft het keurmerk "Meldcode kidnermishandeling en huiselijk geweld" mogen ontvangen.

 

Waarom dit keurmerk?

Het is een wettelijke verplichting om de meldcode binnen de organisatie te borgen. Door te werken met een goed protocol en (tenminste) een aandachtsfunctionaris die bijgeschoold blijft door middel van een lidmaatschap bij de LVAK, voldoet de organisatie aan deze verplichting. Via het keurmerk kunnen andere samenwerkingspartners zien dat uw organisatie de meldcode op de juiste wijze heeft geïmplementeerd, en deze op een goede manier is geborgd.

 

Bij basisschool de Maasköpkes is bovenstaande het geval, vandaar dat we het keurmerk mochten ontvangen!

 

Inline image

preview
Anouk Willems Anouk Willems
Published in 'Blog van 1-2'

Blogbericht 4

Hallo allemaal!

 

Wat was het een heerlijk zonnig Paasweekend. Hebben jullie ook zo genoten?
Buiten het heerlijk zonnetje op onze toet en alle aandacht voor het gezin, was het voor mij ook een bewust afschakelmoment.
Vorige week kreeg ik op één dag twee verschrikkelijke nieuwsberichten. Eentje ervan was dat de overbuurman overleden was aan Corona en het andere nieuws was dat een oud-collegaatje, wel nog steeds vrijwilliger binnen IKC De Geluksvogel, overleden was.
Daarom ook dit verlate blogberichtje, mocht je er op gewacht hebben….. 😉


Deze trieste berichten gaan je zeker niet in de koude kleren zitten en vragen om een “geef-het-een-plekje”. Thuis hebben we daarom wederom stil gestaan bij alle mensen die in de zorg werken en die dus dagelijks geconfronteerd worden met dit soort verdrietige situaties. Poeh….. het is al fysiek een uitputtingsslag, maar zeker ook mentaal voor deze helden. Ook voor hen petje af!

Om deze helden in de zorg te “helpen” zijn wij dan ook braaf binnen gebleven.

Dochterlief heeft alles uit de kast gehaald om ons met name actief bezig te houden. Zie hier de hinkelpot die we ontelbare keren gedaan hebben.

 

Binnen de kleutergroepen op de scholen die werken met Speelplezier is het thema “Dottie” nu van groot belang. Immers alle lentedieren krijgen nu kinderen. Dottie de kip legt eieren en is trots op haar kuikens. Het verhaal uit het prentenboek “Dottie en de eieren” hebben we dan ook nagespeeld op de verteltafel. Geweldig om te zien hoeveel fantasie kleuters hebben en hoe het verhaal een heel eigen verhaal wordt. En mama is dan ook weer even kind! 

 

Als laatste nog een speciaal dankwoord aan het College van Bestuur, oftewel, onze Collega’s van Bestuur, Joan & Jean-Pierre. Afgelopen week ontvingen alle directeuren een lekkere attentie om ons een hart onder de riem te steken. Zeer attent en een mooi gebaar in deze voor iedereen nieuwe en spannende tijd. 🙏

Tot de volgende keer weer! 👋
Juf Anouk

 

preview
Anouk Willems Anouk Willems
Published in 'Blog van 1-2'
preview
Anouk Willems Anouk Willems
Published in 'Blog van 1-2'

Hallo allemaal, 

 

En zo zijn we weer een week verder en zijn we alweer twee weken thuis. 
Ik vind het geweldig om te zien en te lezen hoe jullie thuis je uiterste best doen om het schoolwerk te maken, te zorgen voor de oudere mensen en hen op te fleuren, in te loggen in Teams om met de juf of meester te videobellen. De juffen en meester vinden dit geweldig. Ze hebben mij verteld dat je jullie toch wel missen hoor.
En natuurlijk zul je samen met je familie eventjes je weg moeten vinden, want met z'n allen zo hutje mutje de hele dag is toch best wel lastig. 

 

Ook hier thuis hebben we even moeten wennen, want het is immers geen vakantie, het werk loopt gewoon door. Dus goed plannen en afstemmen was voor ons een MUST. Ook dochter Jenou moest even wennen, soms samen iets doen, soms alleen. Gelukkig heeft ze energie voor tien, dus in de tuin ravotten is dan ook favouriet. 

Ze krijgt van haar school elke dag een challenge die ze mag doen; we hebben dan ook een groot hart op de stoep gemaakt met stoepkrijt voor alle mensen die in de zorg werken. Ook hebben we een kaarsje gebrand voor deze mensen en de zieke mensen. 
Een lekkere challenge was dan ook koekjes bakken! Mmmmmhhhhh en die smaakten ook nog heerlijk. 

 

Recept voor het maken van zandkoekjes:
1 ei (gebruik alleen het eigeel)
150 gram ongezouten roomboter
100 gram witte basterdsuiker
200 gram tarwebloem

Kneed alle ingrediënten tot een bal deeg. Leg deze bal deeg in vershoudfolie 30 min. in de ijskast. Hierna uitrollen met een deegroller tot een plat vlak. Koekjes uitsteken met vormpjes of met een mesje. Leg de koekjes op een bakplaat (denk aan bakpapier eronder). Bak de koekjes in de oven op 175 graden 15-20 minuten. 

 

Smullen maar!

 

Sturen jullie mij een leuke foto als je deze koekjes gaat maken?

 

Zorg goed voor elkaar!

 

Veel liefs, 

Anouk Willems

 

 

 

Facebook