Inloggen

Basisschool De Maaskopkes

Laatste nieuws

preview

Voor het schooljaar 2020-2021 verwelkomen wij een nieuwe collega. Haar naam is Sophie Lemmens. Juf Sophie wordt de juf van groep 1/2. 
Ook juf Marischa zal nog tot oktober werkzaam zijn binnen ons team en erna gaat zij genieten van haar welverdiende pensioen. Hierover ontvangen jullie in het nieuwe schooljaar nog informatie.

 

 

Inline image

preview
preview
preview

 


Op dinsdag 28-04-20 is om 18:35 uur de dochter van juf Aimée en meneer Joey geboren 💕. Haar naam is Liv, ze weegt 3035 gram en is 50 cm groot. Het gaat heel erg goed met baby Liv 🍼. Juf Aimée en meneer Joey zijn super trots en verliefd. 


Wij wensen hen al het geluk 🍀 van de wereld toe en dat ze maar lekker saampjes genieten! 

preview
page1image25138464 

 

Deelt u graag uw visie op het onderwijskundig beleid van MosaLira, wilt u meedenken over het communicatiebeleid van MosaLira, of misschien uw kennis inzetten om het schoolbeleid te ondersteunen?

Wat is de Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR?)

De GMR is de officiële medezeggenschapsraad van Mosalira. Deze bestaat uit zes personeelsleden en zes ouderleden en komt ongeveer tien keer per jaar bij elkaar. De GMR bespreekt dan (met het College van Bestuur) onderwerpen die alle leerlingen en alle scholen aangaan. Denk bijvoorbeeld aan onderwijskundig en financieel beleid, veiligheid, privacy, passend onderwijs, ouderparticipatie, communicatie, benoemingsadviescommissies en vele andere onderwerpen.

Wat betekent deelname? En wat is nodig?

• Om lid te zijn van de GMR hoeft u geen lid te zijn van een MR. Iedere ouder/verzorger kan zich dus aanmelden

Aanmelden of eerst meer informatie?

We nodigen u van harte uit om u aan te melden. Op dit moment is er één vacature in de oudergeleding van de GMR. De MR-en van de scholen van Mosalira stemmen uiteindelijk over de kandidaten voor de vacature.

Wilt u zich als kandidaat aanmelden, stuur dan uiterlijk 15 mei 2020 een mail naar: gmr@mosalira.nl ter attentie van Maarten van Haastert.
Stelt u zich in deze mail kort even voor, zodat de MR-en bij een stemming zich een idee kunnen vormen wie u bent en waarom u aan de GMR wilt deelnemen.

GMR-verkiezingen komen er aan!
Oproep kandidaten GMR (vanuit ouders/verzorgers)

Meld u dan aan als kandidaat-ouderlid voor de GMR van MosaLira!

Voor het schooljaar 2020-2021 is er één vacature voor een lid vanuit de ouders / verzorgers.

page1image26829248
  • U denkt mee en laat uw stem horen over zaken die alle scholen/leerlingen aangaan

  • U deelt uw ervaring als ouder / verzorger met het College van Bestuur / de beleidsmakers

  • U doet ervaring op door op bestuurlijk niveau mee te denken

  • U vergadert ongeveer 10 keer per jaar

  • U ontvangt daarvoor een onkostenvergoeding (omdat u hiervoor tijd vrijmaakt of wellicht

    een oppas moet regelen)

  • Medezeggenschapervaring is niet vereist. U kunt eventueel deelnemen aan een cursus om

    wegwijs te raken in de werkzaamheden

page1image27262528

Mocht u meer informatie willen, neemt u dan ook contact op, dan informeren we u graag verder.

Vriendelijke groet,
Maurice Lambriex (voorzitter GMR) - Maarten van Haastert (ambtelijk secretaris GMR)

 

preview

 

Regelmatig ontvangt u via SchouderCom berichten van ons schoolbestuur MosaLira. Onlangs heeft MosaLira de huisstijl aangepast. Een huisstijl die beter laat zien waar MosaLira voor staat. We geven onze leerlingen een stevige basis om uit te groeien tot wie ze zijn. En vergroten dag na dag, les na les, hun én onze wereld. Onze nieuwe huisstijl is daarom levendig en speels, en toch serieus. Vanaf nu ontvangt u van ons schoolbestuur berichten in de nieuwe huisstijl.

Inline image

 

preview

Hallo allemaal!
De mama van Mexx, Eunice, heeft mij gevraagd of onze kinderen willen meehelpen om de bewoners van verpleeghuis Campagne een hart onder de riem te steken. 
De bewoners van verpleeghuis Campagne hebben het erg zwaar gezien de hoeveelheid Corona besmettingen. Er is alle lange tijd geen bezoek meer toegestaan. 

Daarom de oproep aan alle kinderen om een gedicht, een tekst, een tekening, een kaart, een verhaal etc. te maken en deze of te mailen naar eunice.dolmans@mosaezorggroep.nl of per post naar Eunice Dolmans, Op de Warreij 18, 6223 GS Maastricht. Langsbrengen bij Eunice mag natuurlijk ook!

 

Dank namens Eunice en de bewoners van verpleeghuis Campagne.

 

 

Doen! Hart voor ouderen | Tympaan-De Baat

 

preview
Beste ouders, verzorgers,
 
Uit overleg met de oudervereniging is besloten om de bloembollen-actie niet langer uit te stellen maar te annuleren. De toestroom van leerlingen naar school om de enveloppen met bestelling en geld af te geven en de bestelling vervolgens weer op school af te halen is geen noodzakelijk kwaad en wordt derhalve ook afgeraden. Langer afwachten heeft geen zin omdat sommige bloembollen toch op tijd geplant moeten worden.
 
Wij danken alle betrokkene van harte voor hun deelname. Wij vragen aan u om ervoor te zorgen dat iedereen die iets besteld en betaald heeft het geld terug krijgt. Dit kan het beste door het geld in een envelopje met een persoonlijk briefje, kaartje of misschien zelfs wel een tekening in de betreffende brievenbus te deponeren. Zeker in een tijd van eenzaamheid wordt dit door veel mensen zeer gewaardeerd.
 
Namens de oudervereniging wensen wij u veel sterkte toe in deze onzekere periode. Laten we hopen op een voorspoedige en goede afloop.
 

 

preview

Speciaal voor de kleuters heeft juf Sanne Kohl (leerkracht IKC De Geluksvogel) een Yurls pagina gemaakt met leuke tips en activiteiten om te doen met kinderen die in groep 1 zitten. Juf Anisa, heeft dit gedaan voor de kinderen van groep 2.


Ouders doe hier je voordeel mee en beleef gezellige avonturen met je zoon en/of dochter.

Succes!  

 

https://klasvanjufsanne.yurls.net/nl/page/1088433

 

https://klasvanjufanisa.yurls.net/nl/page/1090823 

 

Inline image

preview
preview

Na de carnavalsvakantie start er een nieuwe collega binnen onze school. Zijn naam is René Laenen. 

Meester René zal de eerste week meedraaien in de diverse groepen en onze school leren kennen. Vanaf de tweede week zal hij zich in groep 7/8 gaan inwerken. Meester René gaat namelijk het zwangerschapsverlof van juf Aimée opvangen. Juf Aimée gaat eind maart heerlijk met verlof! 
In onderstaande tekst stelt meester René zich aan jullie voor. 

 

Inline image

preview
preview

Er heerst waterpokken binnen onze school. Belangrijk om onderstaande infobrief van de GGD goed door te nemen.

Omdat de incubatie tijd al is geweest voordat de waterpokken uitbreken, kunnen kinderen gewoon naar school komen. 

Bij vragen kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind en/of directie.
Inline image

preview

Het was een mooie dag! We wensen meester John veel succes op KC Aloysius! 

preview

Hallo allemaal!

 

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om mij in het kort voor te stellen.

Mijn naam is Roger Sliepen, ben 56 lentes jong en een geboren en getogen Maastrichtenaar.

Op 13 januari ga ik als conciërge beginnen bij jullie basisschool “de Maasköpkes”.

 

Na ruim 34 jaar te hebben gewerkt in een grote industriële organisatie ENCI Heidelberg Cement te Maastricht, is mijn functie komen te vervallen. De laatste tien jaar was ik Assistent Hoofd van de gehele productie en een van mijn kerntaken was het transformeren van het groeve gebied tot een natuurpark.

Door het vrijwilligerswerk bij een andere bassischool, is mijn enthousiasme voor deze functie ontstaan. Ik ben een mensen mens en wil graag leerlingen en collega’s ondersteunen.

 

Verder ben ik een bezige bij en ben daardoor zeer actief in de sport en in het verenigingsleven. Ik ben hardlooptrainer en coach daarbij mensen die een bepaald doel met lopen willen bereiken. Het mede organiseren van hardloopwedstrijden horen daar ook bij. De nodige kilometers op de race/mountainbike en het hardlopen dagen mij dan uit om deel te nemen aan triatlons en andere wedstrijden.

Naast mijn hobby’s zoals koken, bergbeklimmen en klussen in en om het huis, verzorg ik rondleidingen in het getransformeerde groeve gebied.

 

De overstap naar mijn nieuwe baan wil ik met veel enthousiasme gaan maken en de uitdaging aangaan en hoop op een goede samenwerking met jullie!

 

Tot binnenkort.

 

Roger Sliepen

Inline image

preview

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Wij wensen jullie een gelukkig & gezond 2020 toe! Tot maandag!

 

 

preview