Inloggen

Basisschool De Maaskopkes

Laatste nieuws

preview

Na de carnavalsvakantie start er een nieuwe collega binnen onze school. Zijn naam is René Laenen. 

Meester René zal de eerste week meedraaien in de diverse groepen en onze school leren kennen. Vanaf de tweede week zal hij zich in groep 7/8 gaan inwerken. Meester René gaat namelijk het zwangerschapsverlof van juf Aimée opvangen. Juf Aimée gaat eind maart heerlijk met verlof! 
In onderstaande tekst stelt meester René zich aan jullie voor. 

 

Inline image

preview
preview

Er heerst waterpokken binnen onze school. Belangrijk om onderstaande infobrief van de GGD goed door te nemen.

Omdat de incubatie tijd al is geweest voordat de waterpokken uitbreken, kunnen kinderen gewoon naar school komen. 

Bij vragen kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind en/of directie.
Inline image

preview

Het was een mooie dag! We wensen meester John veel succes op KC Aloysius! 

preview

Hallo allemaal!

 

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om mij in het kort voor te stellen.

Mijn naam is Roger Sliepen, ben 56 lentes jong en een geboren en getogen Maastrichtenaar.

Op 13 januari ga ik als conciërge beginnen bij jullie basisschool “de Maasköpkes”.

 

Na ruim 34 jaar te hebben gewerkt in een grote industriële organisatie ENCI Heidelberg Cement te Maastricht, is mijn functie komen te vervallen. De laatste tien jaar was ik Assistent Hoofd van de gehele productie en een van mijn kerntaken was het transformeren van het groeve gebied tot een natuurpark.

Door het vrijwilligerswerk bij een andere bassischool, is mijn enthousiasme voor deze functie ontstaan. Ik ben een mensen mens en wil graag leerlingen en collega’s ondersteunen.

 

Verder ben ik een bezige bij en ben daardoor zeer actief in de sport en in het verenigingsleven. Ik ben hardlooptrainer en coach daarbij mensen die een bepaald doel met lopen willen bereiken. Het mede organiseren van hardloopwedstrijden horen daar ook bij. De nodige kilometers op de race/mountainbike en het hardlopen dagen mij dan uit om deel te nemen aan triatlons en andere wedstrijden.

Naast mijn hobby’s zoals koken, bergbeklimmen en klussen in en om het huis, verzorg ik rondleidingen in het getransformeerde groeve gebied.

 

De overstap naar mijn nieuwe baan wil ik met veel enthousiasme gaan maken en de uitdaging aangaan en hoop op een goede samenwerking met jullie!

 

Tot binnenkort.

 

Roger Sliepen

Inline image

preview

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Wij wensen jullie een gelukkig & gezond 2020 toe! Tot maandag!

 

 

preview
preview

Dinsdag 19 november was het dan zover, bezoek van het College van Bestuur MosaLira. Jaarlijks brengen zij een bezoek aan alle scholen van MosaLira om zo goed zicht te krijgen op de ontwikkelingen op de werkvloer. Zaken als huisvesting, leerlingenaantal, financiën, verzuim, ICT, onderwijs, wensen en knelpunten worden dan uitgebreid besproken. 

Als intro voor dit gesprek hadden wij een filmpje opgenomen waarin wij laten zien hoe trots we zijn op onze basisschool. Zie mediagalerij.

Het college sprak vertrouwen en trotsheid uit! 

 

preview

 

Ook basisschool De Maasköpkes staakt en is dicht op 6 november!

Staking

preview

Denkt u er aan dat er morgen studiedag is? Alle leerlingen van de basisschool hebben morgen vrij. 

 

Studiedag

 

preview
preview

Op zaterdag 29 september vindt Loop met je dokter plaats, met start en finish bij de B&B Kasteelhoeve in Borgharen.

Loop met je dokter is precies wat de naam doet vermoeden én meer: een sponsorwandeltocht met cardiologen, chirurgen en andere specialisten uit het Maastricht UMC+, Zuyderland en huisartsen uit de regio - met patiënten, hun families en vrienden. Ook mensen die gewoon wandelen houden en onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg belangrijk vinden wandelen mee.

Inschrijfkosten bedragen € 25,00 p.p. Kinderen t/m 12 jaar lopen gratis mee met een betalende volwassene. Wat levert deelname je op?
Een mooie wandeling (6 km. of 10 km.) in uitstekend gezelschap, koffie, versnapering en lunch, optredens van Sambaband Amistura, Frans Theunisz en Angelina, 5 loten voor de loterij met mooie prijzen, een leuke goodie bag, een voldaan gevoel; je steunt het hart- en vaatonderzoek in Limburg en bent actief bezig met je gezondheid.   

Huisartsenpraktijk Zorg aan de Maas doet mee met de hele praktijk! Schrijf je bij hen in of bij één van de andere teams:

https://loopmetjedokter.actiehartenvaatonderzoekfondslimburg.nl/teampage/loop-met-huisartsenpraktijk-zorg-aan-de-maas-5-kilometer

preview

Hallo allemaal,

 

In de bijlage vinden jullie de uitnodiging om insectenhotel te gaan bouwen.

Bekijk de uitnodiging en geef je snel op!

 

 

preview

 

Beste sportieveling,

 

Op zondag 6 oktober vindt de eerste editie plaats van Tour de Dumoulin in Maastricht. Een (gratis) wielerdag voor jong en oud die grotendeels op de Markt in Maastricht zal plaatsvinden. MosaLira en Maastricht Sport dragen dit evenement een warm hart toe en hopen dat er zoveel mogelijk kinderen deelnemen.

Speciaal voor de jeugd zijn er twee programma’s te volgen. Ook is er onder andere een wielerdorp waar je een dag uit het leven van een profwielrenner kunt ervaren!

Jeugdprogramma

De jeugdactiviteiten vinden plaats in kleine groepjes en zijn de hele dag onder
begeleiding. Deelname aan Tour de Dumoulin is voor de jeugd gratis inclusief het ontbijt en de lunch.

 

Jeugd van 6 tot en met 10 jaar

 • Maak kennis met de wielersport en klim op een van de fietsen. Fiets een stukje op een speciaal afgezet circuit.

 • Volg een clinic, fiets een speciaal parcours en krijg tips van de profs.

 • Win leuke prijzen in een echte wielerquiz.

 • Stel jouw vragen aan Tom tijdens de jeugdpersconferentie.

  Jeugd van 11 tot en met 14 jaar

 • Doe mee met de clinic tijdrijden (Kanne, België) ...

 • ... Of doe mee met een clinic op een MTB (Sint Pietersberg, Maastricht).

 • Krijg tips van de profs.

 • Stel jouw vragen aan Tom tijdens de jeugdpersconferentie.

 • Win leuke prijzen in een echte wielerquiz.


  Voor alle informatie over de Tour de Dumoulin en aanmelden voor een van de jeugdprogramma’s, kijk je op www.tourdedumoulin.nl. Je kan ook gezellig samen met je vrienden of klasgenoten inschrijven via een groepsinschrijving.

  Heb je een eigen fiets? Neem deze dan zeker mee naar de Tour de Dumoulin!

  Met sportieve groet,

  Martijn Bodelier – Coördinator Gezondheid & Sport MosaLira
  Erwin Dassen – Combinatiefunctionaris Maastricht Sport

page1image29689472page1image19219584page1image29698000page1image29695920page1image29696336

 

 

preview

Hallo allemaal!

 

Mijn naam is Janou Cremers, 31 jaar en woon samen met mijn vriend in Meerssen. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden en vriendinnen en reizen vind ik erg leuk. Daarnaast ligt mijn passie bij de sport handbal. Dit doe ik al vanaf mijn 7e. Ik ben een aantal jaren actief geweest op eredivisie niveau, maar sinds een paar jaar ben ik wat lager gaan spelen zodat studie, werk en handbal goed samen te combineren waren. Afgelopen jaar ben ik werkzaam geweest als vakdocent lo op een basisschool in Kerkrade. Het lesgeven beviel me super, maar wilde ik daarnaast een wat bredere en meer uitdagende functie. Deze heb ik gevonden bij Maastricht Sport. Ik zal hier als vakdocent LO+ aan de slag gaan bij jullie op school en heb hier super veel zin in.

 

Janou

 

 

preview

Logo MaaskopkesLogo MosaLira

 

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

 

Vanaf 1 september 2019 doen wij, onderwijsstichting MosaLira, mee aan het project ‘Handle with Care’ waarin wij samenwerken met de politie. Het doel van dit project is om een leerling, die huiselijk geweld heeft meegemaakt en waarbij de politie is ingeschakeld, de volgende dag op school een veilige omgeving te bieden.

Leerkrachten kunnen de leerling dan op veilige en stabiele wijze de ondersteuning geven die hij of zij nodig heeft. Doordat op school de passende ondersteuning wordt geboden, kan het stressniveau van de leerling dalen, kan de leerling sneller herstellen en kan mogelijke schade worden voorkomen. Om de leerling deze ondersteuning te kunnen bieden, informeert de politie onze contactpersonen door middel van een ‘Handle with Care-signaal’.

Als de politie voor een situatie van huiselijk geweld wordt ingeschakeld, geeft zij vervolgens alleen de volgende gegevens door aan of Marloes Vreuls of Anouk Willems (contactpersonen) waar de leerling op school zit:

 • De naam van de leerling;
 • De geboortedatum van de leerling;
 • Het signaal ‘Handle with Care’.

Bijzonderheden en detailsover de huiselijke situatie deelt de politie niet aan ons mee.

De contactpersoon die het signaal ontvangt, bepaalt met welke collega’s de informatie wordt gedeeld, om de leerling zo de ondersteuning te kunnen bieden die nodig is. Zo kan een leerling bijvoorbeeld een toets op een later moment opnieuw maken, of mag hij of zij even “zichzelf zijn” tijdens de les.

Wij gaan heel zorgvuldig met het signaal van de politie om. Het signaal zal alleen gedeeld worden met die collega’s die hierover geïnformeerd moeten worden. Bovendien wordt het signaal niet geregistreerd of opgeslagen in een systeem omdat dit niet noodzakelijk is. Het doel van is immers puur om de leerling de dag na een incident de ondersteuning te bieden die hij of zij nodig heeft. Het signaal is daarom nergens terug te vinden.

Wilt u meer weten over dit project, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Met vriendelijke groet,

 

Anouk Willems
Directeur bs. De Maasköpkes

 

preview

Welkom terug

 

Wij hopen dat iedereen heeft genoten van een heerlijke zomervakantie en weer zin heeft om met frisse energie te starten aan schooljaar 2019-2020! Het team van basisschool de Maasköpkes kijkt ernaar uit jullie allen weer te zien. Wij zullen het schooljaar aanstaande maandag om 8.30u gezamenlijk openen bij de hoofdingang van school. Middels dit bericht informeren wij u al over enkele belangrijke zaken voor komend schooljaar:

 

Oudercommunicatie

Komend schooljaar zal alle oudercommunicatie plaatsvinden via ons ouderportaal Schoudercom. De nieuwsbrief komt te vervallen en wordt vervangen door blogberichten en nieuwsberichten. Houd Schoudercom dus goed in de gaten.

U ontvangt binnen Schoudercom een bestand met algemene informatie over de school en u ontvangt volgende week informatie specifiek over de groep/ groepen van uw kind/ kinderen. Dit vindt u onder het kopje documenten.

 

Betalingen Tussenschoolse Opvang

Ook dit jaar kan uw kind weer gebruik maken van onze Tussenschoolse Opvang (TSO) op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De kosten voor de TSO bedragen €1,20 per keer. De betalingen van de TSO zullen vanaf dit schooljaar via Schoudercom verlopen. U kunt in Schoudercom aangeven of uw zoon en/of dochter overblijft. Indien uw zoon en/of dochter is overgebleven wordt dit door de groepsleerkracht geregistreerd. In Schoudercom wordt maandelijks een berekening gemaakt van de te betalen kosten. Aan het einde van de maand ontvangt u een betalingsverzoek via Schoudercom. Indien het overblijven niet betaald wordt, wordt uw kind uitgesloten van het overblijven. De mogelijkheid om contant te betalen vervalt.

 

Bewegingsonderwijs

Komend schooljaar worden de gymlessen niet meer gegeven door meester Martijn. De opvolgster van meester Martijn wordt Janou Cremers. U zult haar snel tegenkomen bij ons op school en kunt dan kennis met haar maken.

 

 

 

 

preview

Fijne vakantie en tot maandag 19 augustus!

preview

 

Onderstaand bericht komt van de dorpsraad in Itteren.

 

Lynde en Jonah, twee kinderen van de basisschool de Maasköpkes hebben ons, via buurtnetwerk Borgharen, een mail gestuurd waarop ze aangeven dat ze op 29 juni een insectenhotel willen bouwen op het grasveld bij de T-splitsing Kasteelstraat – Middenstraat – Daalstraat. Zij nodigen u uit om mee te helpen met het bouwen of om er gewoon bij te zijn. Want ze willen zo’m insectenhotel als op de foto maar natuurlijk veel en veel groter en mooier! Jonah en Lynde hebben ook een eigen website: www.borgharenschoon.nl. Daar kunt nog veel meer info zien. Zij schreven:

Borgharenschoon is gespot door IVN en we hebben voor ons in initiatief een Groene Duim gekregen met daarbij 100 euro!! Deze 100 euro mogen wij van de IVN vrij besteden.

Omdat Borgharen bij een prachtig nieuw natuurgebied ligt, en we begrepen hadden dat de bij in nood is, hebben Lynde en ik gedacht aan het plaatsen van een insectenhotel. Omdat we dachten dat 100 euro hiervoor te weinig was, hebben we op koningsdag in Eijsden ook nog 65 euro verdiend. Met deze 165 euro zijn we naar Buurtnetwerk Borgharen gestapt.

Samen met Buurtnetwerk Borgharen hebben we een plan bedacht om een groot insectenhotel zelf te timmeren en zelf te plaatsen. De plek die we hebben bedacht is klik hier. Op dit moment vraagt Buurnetwerk Borgharen de gemeente hier toestemming voor.

Op zaterdag 29 juni 11.00 uur gaan we dit insectenhotel bouwen!! We gaan dit doen met iedereen die hier aan mee wilt werken: Volwassenen & Kinderen. De plek waar we dit gaan doen is op het schoolplein van B.S De maaskopkes . Wanneer jij wil meewerken aan het bouwen van dit grote insectenhotel, en jij kunt een beetje timmeren, koffie zetten, broodjes smeren of een muziekje draaien? Meld je dan aan op www.borgharenschoon.nl

Tot dan!!