Inloggen

Basisschool De Maaskopkes

Openbare blogs

preview
Kirsten Niessen Kirsten Niessen
Gepubliceerd in 'Blog van 5-6'

Deze week ging de nieuwsbegrip tekst over vogels kijken via de webcam. 

De kinderen hebben geleerd waarom de nesten van sommige vogels goed in de gaten worden gehouden. 

Op www.beleefdelente.nl hebben we een kijkje genomen. We hebben verschillende vogels en verschillende nesten live bekeken. 

De planning was om dit 5 tot 10 minuutjes te doen, maar de kinderen vonden dit zó interessant dat we wel een half uur intensief gekeken hebben.

Hierna volgde een tekenopdracht: teken een nest en vogel naar keuze na. 

Wat een mooie resultaten! ūüėÄ

 

preview
Marloes Reinards-Vreuls
Gepubliceerd in 'Blog van 1-2'

Vanmiddag heeft Basisschool de Maasköpkes het vignet Welbevinden van de Gezonde School mogen ontvangen uit de handen van wethouder Jongen.

Alle groepen hebben zichzelf gepresenteerd binnen het thema. Groep 1/2 heeft een poster gemaakt, gespiegeld en een liedje gezongen. Groep 3 heeft een liedje gezongen over verschillend zijn en dat, dat "okido" is. Groep 4 heeft laten zien hoe ze 's morgens de klas binnen komen. Groep 5/6 heeft verteld over de Gouden Regels en groep 7/8 heeft het hele "abc" gekoppeld aan woorden passend bij welbevinden en onze school. We kijken terug op een mooie middag! Hieronder een impressie.

 

Nogmals dank aan alle aanwezigen!

 

 

preview
Aimée Janssen
Gepubliceerd in 'Blog van 7-8'

Afgelopen maandag heeft groep 7-8 in de ochtend deelgenomen aan de veldles. 

De kinderen mochten in groepjes struinen en onderzoekjes doen in het natuurgebied. We hebben waterbeestjes onderzocht, geurige en fleurige creaties gemaakt en met een verrekijker naar de vogels, Galloways en Koninkspaarden gekeken. 

Er zijn een aantal foto's gemaakt van deze ochtend. 

 

 

preview
Anouk Willems Anouk Willems
Gepubliceerd in 'Blog van 5-6'
Vandaag Pastoor Backus namens alle leerlingen, ouders en teamleden van basisschool De Maasköpkes bedankt voor zijn werk in de parochies Borgharen, Itteren, Nazreth en Limmel. Op 83 jarige leeftijd gaat Pastoor Backus genieten van zijn vrije tijd en rust.
preview
Anouk Willems Anouk Willems
Gepubliceerd in 'Blog van 1-2'

 

Het was een mooie en speciale kerkviering. Inluiden van het nieuwe schooljaar maar ook aandacht voor het afscheid van meneer Pastoor. Namens alle leerlingen kreeg meneer pastoor een prachtig kunstwerk. Bedankt meneer Pastoor voor alle kerkvieringen die u ons voor bent gegaan! 

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstGeen fotobeschrijving beschikbaar.