Inloggen

Basisschool De Maaskopkes

preview
Anouk Willems Anouk Willems

Blogbericht 4

Hallo allemaal!

 

Wat was het een heerlijk zonnig Paasweekend. Hebben jullie ook zo genoten?
Buiten het heerlijk zonnetje op onze toet en alle aandacht voor het gezin, was het voor mij ook een bewust afschakelmoment.
Vorige week kreeg ik op één dag twee verschrikkelijke nieuwsberichten. Eentje ervan was dat de overbuurman overleden was aan Corona en het andere nieuws was dat een oud-collegaatje, wel nog steeds vrijwilliger binnen IKC De Geluksvogel, overleden was.
Daarom ook dit verlate blogberichtje, mocht je er op gewacht hebben….. 😉


Deze trieste berichten gaan je zeker niet in de koude kleren zitten en vragen om een “geef-het-een-plekje”. Thuis hebben we daarom wederom stil gestaan bij alle mensen die in de zorg werken en die dus dagelijks geconfronteerd worden met dit soort verdrietige situaties. Poeh….. het is al fysiek een uitputtingsslag, maar zeker ook mentaal voor deze helden. Ook voor hen petje af!

Om deze helden in de zorg te “helpen” zijn wij dan ook braaf binnen gebleven.

Dochterlief heeft alles uit de kast gehaald om ons met name actief bezig te houden. Zie hier de hinkelpot die we ontelbare keren gedaan hebben.

 

Binnen de kleutergroepen op de scholen die werken met Speelplezier is het thema “Dottie” nu van groot belang. Immers alle lentedieren krijgen nu kinderen. Dottie de kip legt eieren en is trots op haar kuikens. Het verhaal uit het prentenboek “Dottie en de eieren” hebben we dan ook nagespeeld op de verteltafel. Geweldig om te zien hoeveel fantasie kleuters hebben en hoe het verhaal een heel eigen verhaal wordt. En mama is dan ook weer even kind! 

 

Als laatste nog een speciaal dankwoord aan het College van Bestuur, oftewel, onze Collega’s van Bestuur, Joan & Jean-Pierre. Afgelopen week ontvingen alle directeuren een lekkere attentie om ons een hart onder de riem te steken. Zeer attent en een mooi gebaar in deze voor iedereen nieuwe en spannende tijd. 🙏

Tot de volgende keer weer! 👋
Juf Anouk