Inloggen

Basisschool De Maaskopkes

preview
Anouk Willems Anouk Willems

Hallo allemaal, 

 

En zo zijn we weer een week verder en zijn we alweer twee weken thuis. 
Ik vind het geweldig om te zien en te lezen hoe jullie thuis je uiterste best doen om het schoolwerk te maken, te zorgen voor de oudere mensen en hen op te fleuren, in te loggen in Teams om met de juf of meester te videobellen. De juffen en meester vinden dit geweldig. Ze hebben mij verteld dat je jullie toch wel missen hoor.
En natuurlijk zul je samen met je familie eventjes je weg moeten vinden, want met z'n allen zo hutje mutje de hele dag is toch best wel lastig. 

 

Ook hier thuis hebben we even moeten wennen, want het is immers geen vakantie, het werk loopt gewoon door. Dus goed plannen en afstemmen was voor ons een MUST. Ook dochter Jenou moest even wennen, soms samen iets doen, soms alleen. Gelukkig heeft ze energie voor tien, dus in de tuin ravotten is dan ook favouriet. 

Ze krijgt van haar school elke dag een challenge die ze mag doen; we hebben dan ook een groot hart op de stoep gemaakt met stoepkrijt voor alle mensen die in de zorg werken. Ook hebben we een kaarsje gebrand voor deze mensen en de zieke mensen. 
Een lekkere challenge was dan ook koekjes bakken! Mmmmmhhhhh en die smaakten ook nog heerlijk. 

 

Recept voor het maken van zandkoekjes:
1 ei (gebruik alleen het eigeel)
150 gram ongezouten roomboter
100 gram witte basterdsuiker
200 gram tarwebloem

Kneed alle ingrediĆ«nten tot een bal deeg. Leg deze bal deeg in vershoudfolie 30 min. in de ijskast. Hierna uitrollen met een deegroller tot een plat vlak. Koekjes uitsteken met vormpjes of met een mesje. Leg de koekjes op een bakplaat (denk aan bakpapier eronder). Bak de koekjes in de oven op 175 graden 15-20 minuten. 

 

Smullen maar!

 

Sturen jullie mij een leuke foto als je deze koekjes gaat maken?

 

Zorg goed voor elkaar!

 

Veel liefs, 

Anouk Willems